a

Samsun’da “Bilişim Çağında Dezenformasyon” Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen “Bilişim Çağında Dezenformasyon” konulu konferansta, sosyal medya algoritmalarının bilgi kirliliği üzerindeki etkileri ele alındı. Yapay zekanın rolü ve dijital çağın riskleri konuşuldu.

Samsun’da, dijital çağın en büyük sorunlarından biri olan dezenformasyon konusu, akademik bir programla masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bilişim Çağında Dezenformasyon – Hakikatin Peşinde” başlıklı konferansta konuşma yaptı.

Konferansta, yapay zeka sistemlerinin yükselişiyle birlikte sosyal medya platformlarının bilgi kirliliğine olan etkisine dikkat çekildi. Kardaş, özellikle sosyal medya algoritmalarının kullanıcı davranışlarına göre şekillendiğini ve bu sistemlerin çoğunlukla duygusal tepkiler uyandıran içerikleri öne çıkardığını belirtti.

“Algoritmalar, öfke, korku, şaşkınlık gibi duygulara hitap eden içeriklerin daha çok kişiye ulaşmasını sağlıyor,” diyen Kardaş, etik bir ayrım yapmayan bu yapay zeka destekli sistemlerin, yanlış bilgilerin yayılmasını kolaylaştırdığını vurguladı. Kardaş, clickbait içeriklerin, komplo teorilerinin ve nefret söylemlerinin bu yapılarla nasıl hızla yayıldığını örneklerle açıkladı.

Programa OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın sonunda Dezenformasyonla Mücadele Topluluğu Başkanı Gizem Nur Dalma, Kardaş’a bir plaket ve Samsunspor forması takdim etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Salıpazarı’nda Avut Ortaokulu Öğrencilerinden Sanat Dolu Yıl Sonu Sergisi

HIZLI YORUM YAP